Koken en opnieuw beginnen

Indisch stoofvlees

Recept Afdrukken
Indisch stoofvlees
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Kook Tijd 4 uur
Porties
hongerige personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Kook Tijd 4 uur
Porties
hongerige personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het vlees (van tevoren op kamertemperatuur gebracht) in blokken. Doe deze in een grote kom en wentel ze goed rond in de bloem totdat al het vlees is bedekt.
  2. Bak het vlees in kleine porties kort aan bij voorkeur in een grote wok met wat olie. Schep het vlees eventueel tussentijds op een groot bord of in een schaal.
  3. Snijd de uiten/sjalotten in (halve) ringen terwijl het vlees bakt en houd deze apart.
  4. Voeg al het vlees samen in de wok met de ketoembar en de Hindoestaanse garam massala. Olie erbij doen als het te droog wordt. Halve kop water erbij doen. Goed vermengen. Als u niet de slowcooker gebruikt, doe dit gedeelte dan in de braadpan waarin het vlees verder wordt gestoofd.
  5. Doe dan de tomatenketchup, de suiker, de ketjap, de knoflook, de azijn, de kruidnagels en de daun salam (of laurierblaadjes) erbij. Goed omroeren en een minuut of 4 laten pruttelen op laag vuur.
  6. A) Voor de slowcooker: Schep alles in de pan en doe de sjalotten erbij, met nog een scheut water. Roer alles goed om. Zet de slowcooker eerst 2 uur op high en daarna 2 uur op low. Tussendoor even controleren op aanbakken (dan wat water erbij) kan geen kwaad, omroeren doe ik zelf ook al schijnt dat niet te mogen. Desnoods wat water bij doen. Maar het vlees moet boterzacht worden in niet al te veel saus. Dat gaat perfect in de slowcooker. B) voor de braadpan: de sjalotten bij het vlees doen, goed vermengen met een kop water. Stoof het vlees gaar in 5 - 6 uur. Regelmatig controleren en af en toe omroeren, een beetje water erbij doen mocht het vlees aanbakken.
  7. Proef het stoofvlees als het klaar is. Afmaken met wat gemalen peper en zout, eventueel met wat ketjap.
  8. Het stoofvlees is lekker met pandanrijst en wat gewokte groente, of een komkommersalade. Ook heerlijk op een broodje!
Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.