Indisch eten en meer: workshops en bestellingen
Regelmatig krijg ik de vraag of ik een workshop Indisch koken wil geven.
Of om Indische maaltijden klaar te maken op bestelling.
Ik ben trots op mijn Indische roots en hou enorm van eten (koken).
Alleen al om die redenen wil ik deze keuken levend houden.
Met Koken en Opnieuw Beginnen wil ik graag de mogelijkheden onderzoeken voor workshops, catering en thuis koken met de Indische- dan wel de Indonesische keuken als basis.
Dit zijn overigens twee heel verschillende keukens.
Indisch eten zou je grofweg kunnen omschrijven als fusion tussen de Nederlandse (Europese)- en de Indonesische keuken.
Grappig genoeg is Indonesisch eten ook een en al fusion: een combinatie van minstens honderden jaren van onder meer Indiase-, Chinese en Arabische invloeden. En Indonesië bestaat ook nog eens uit 13667 eilanden met elk een eigen kook- en eetcultuur.
Genoeg stof om over te praten en te koken in een workshop.
In het komende jaar hoop ik hiermee te kunnen starten.
Van u wil ik in ieder geval vragen om me per email (zie hiervoor de tab “Contact” op de website) op de hoogte te houden van uw serieuze verzoeken.
Meer informatie hierover is te lezen via de berichten in deze rubriek, dan wel op onze pagina op Facebook of Instagram.
Mariska de Roode
December 2019