Soepen
Snelle Chinese tomatensoep voor klamme, gammele dagen
Op kille dagen waarop je snel wat warms wilt eten, is dit een heerlijk recept.
Ik noem het een “smokkel”-recept: een blik Chinese tomatensoep van de Lidl is de basis.
Soep zonder conserveringsmiddelen of andere toevoegingen is wel een voorwaarde.
Prep Tijd | 15 - 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 blik Chinese tomatensoep zonder conserverringsmiddelen etc. (lees het etiket!)
- 1 halve pot pittige tomatensaus Arrabiata, zelfgemaakt of van b.v. de Lidl
- 1/2 potje kippenbouillon
- 1 - 2 potten water in potje van de kippenbouillon
- 4 - 6 eetlepels gembersiroop
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 2 eieren
- 2 - 4 eetlepels arachide-olie
- zwarte peper
- 2 - 3 blaadjes djeroek poeroet (blad) naar keuze
- scheutje sriracha naar smaak
- sesamolie
- lente-uitje fijngesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Neem een kleine stoofpan en doe hierin de tomatensaus met het knoflookpoeder en de gembersiroop en verwarm deze.
- Voeg de kippenbouillon toe plus het water en breng aan de kook.
- Doe de bliksoep erbij.
- Op laag vuur opwarmen, met de djeroek poeroet naar smaak. Eventueel met een scheutje sriracha.
- Af en toe omroeren. Zodra de soep kookt, is het klaar.
- Bak bij erge honger van de eieren een lekkere dikke omelet in een koekenpan met een beetje arachide-olie. Snijd deze in dunne reepjes.
- Schep de soep in een mooie kom en leg er een paar lepels omelet-reepjes bovenop. Met wat lente-ui erbij en een drupje sesam-olie heb je een lekkere, sjieke kom soep voor weinig geld.
Notities
Over het gebruik van knoflookpoeder (en uienpoeder) wordt vaak afkeurend gedaan door chefkoks en culinaire schrijvers. Persoonlijk vind ik dat sommige recepten enorm opknappen van een beetje knoflookpoeder, zolang het soep of het afmaken van een stoofgerecht in het laatste stadium betreft. Niet al te moeilijk over doen dus.