Snelle Chinese tomatensoep voor klamme, gammele dagen
Porties Prep Tijd
2personen 15 – 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15 – 20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Neem een kleine stoofpan en doe hierin de tomatensaus met het knoflookpoeder en de gembersiroop en verwarm deze.
  2. Voeg de kippenbouillon toe plus het water en breng aan de kook.
  3. Doe de bliksoep erbij.
  4. Op laag vuur opwarmen, met de djeroek poeroet naar smaak. Eventueel met een scheutje sriracha.
  5. Af en toe omroeren. Zodra de soep kookt, is het klaar.
  6. Bak bij erge honger van de eieren een lekkere dikke omelet in een koekenpan met een beetje arachide-olie. Snijd deze in dunne reepjes.
  7. Schep de soep in een mooie kom en leg er een paar lepels omelet-reepjes bovenop. Met wat lente-ui erbij en een drupje sesam-olie heb je een lekkere, sjieke kom soep voor weinig geld.
Notities

Over het gebruik van knoflookpoeder (en uienpoeder) wordt vaak afkeurend gedaan door chefkoks en culinaire schrijvers. Persoonlijk vind ik dat sommige recepten enorm opknappen van een beetje knoflookpoeder, zolang het soep of het afmaken van een stoofgerecht in het laatste stadium betreft. Niet al te moeilijk over doen dus.