Koken en opnieuw beginnen

Workshops van de Kookstudio in 2020

Kookstudio ‘t Stadsplein in Grootebroek staat onder leiding van Désirée Vegter en haar Kookteam. Er worden daar workshops gegeven over verschillende thema’s en spraakmakende wereldkeukens.

Sinds kort ben ik een van de vrijwilligers van het Kookteam.
Met die kans ben ik erg blij omdat ik om te beginnen kan leren koken en assisteren in de goed-uitgeruste keuken van de Kookstudio.
Daarnaast heb ik een stok achter de deur om mezelf te blijven ontwikkelen op kookgebied.
Mijn idee voor een workshop onder de naam “KrachtKoken” bijvoorbeeld sloeg niet aan.
In de workshop zouden de deelnemers snelle en simpele-, maar toch lekkere en gezonde gerechten leren klaarmaken. Misschien was de naam en beetje raar of het idee te vaag.
Het dwong me om het laatste anders te presenteren.
Gelukkig krijg ik van de Kookstudio daartoe de gelegenheid.

Als ervaringsdeskundige weet ik dat wanneer je al depressief bent of om welke andere reden dan ook fysiek opgebrand, met koken bezig zijn onhaalbaar is. Terwijl juist dan goed eten kan helpen om je beter te voelen.
De workshop “Aziatisch Ayurvedisch Koken” op 21 maart biedt de mogelijkheid om de lekkere en gezonde maaltijden te bereiden die we allemaal nodig hebben. Hierbij wordt er rekening gehouden met de seizoenen, en verder ook zoveel mogelijk voor datgene wat past bij de eter.
Elk mens is uniek.
Afhankelijk van ieders persoonlijkheid en hoogsteigen omstandigheden gaat het er bij Ayurvedisch koken vooral om dat het mentaal- en fysiek welbevinden wordt vergroot.
Een aantal van die recepten staan op mijn website kokenenopnieuwbeginnen.nl en zal te zijner tijd in de nieuwe workshop aan bod komen.
Houd de website in de gaten als je belangstelling hebt.

Mariska de Roode
December 2019
Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.