Koken en opnieuw beginnen

Sambal tomaat nu verkrijgbaar!

Iedere (thuis)kok heeft wel een favoriete smaakmaker, in het Engels ook wel “relish” genoemd.
Die van mij is sambal tomaat.
Omdat de sambal niet lang houdbaar is, is deze lastig te verkrijgen. De soorten die wel te koop zijn, vind ik persoonlijk niet lekker. Sorry, verkopers. Vaak zitten ze ook nog vol met smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
Om die reden ben ik zelf maar gaan experimenteren.
Voor mij moet sambal tomaat mild-pittig, fris EN rijk smaken, vol umami dankzij onder meer trassi. Zeker niet te heet: de tijd van kokendhete pepers snoepen ligt alweer ver achter me. Tegenwoordig ga ik voor rust in mijn eten.
En zo kwam de sambal tomaat van Koken en Opnieuw Beginnen tot stand.
Met mijn eigen geheime samenstelling.
Heerlijk om een stukje goed brood in te dopen met wat rauwe groente erbij, of bij een vega- dan wel vleeshamburger. Maar natuurlijk ook lekker bij een echte Indische- of Indonesische maaltijd. Ook goed te gebruiken als saus om in te stoven.

De tomaten in de sambal tomaat van Koken en Opnieuw Beginnen zijn biologisch. De (rode) pepers zijn dat nog niet. Het streven is dat de gehele samenstelling van de sambal tomaat biologisch moet zijn.
Pasgeleden ontdekte ik een biologische kweker in Venhuizen, nota bene vlakbij mijn woonplaats. Met volop keuze aan heerlijke tomaten en andere groente en fruit, maar ook met heel interessante peperplantjes (zoals numex twilight pepper).
De aardige mensen van Tuingoed Bonater namen alle tijd om voor uitleg en informatie.
Van hun lekkere roma tomaten is een hele voorraad sambal tomaat gemaakt.

Foto door tevreden gebruikers, commentaar:

Lekkere zachte smaak šŸ˜€

De Sambal Tomaat van Koken en Opnieuw Beginnen is nu verkrijgbaar via de website.
In de koelkast ruim 2 weken houdbaar. Als het al niet eerder op is!
Momenteel kost een potje van 278 ml (350 gr) 3,50 euro (excl. verzendkosten).
Omdat we nog onvoldoende kostendekkend bezig zijn (want er moet nog veel worden uitgeprobeerd en uitgezocht), kan de prijs in de toekomst veranderen. Maar we zullen ons best doen om deze zo laag mogelijk te houden.
De eerste bestellingen en verzoekjes om info komen al binnendruppelen. Mensen vinden het lekker.

Gewoon eens proberen!

Mariska de Roode

Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.