Koken en opnieuw beginnen

Lamskoteletjes met chimichurrie

Dit is een eenvoudig recept dat in een kwartier op tafel staat.
Chimichurrie is een Argentijnse kruidendressing (salsa). Deze wordt wel lekkerder wanneer het goed afgesloten in een glazen potje een paar uur voor de maaltijd wordt bewaard in de koelkast. Goed schudden voor gebruik!
Ook al valt lamsvlees onder rood vlees, waar we dus niet teveel van mogen eten, het is op zich gezond vanwege het hoge ijzergehalte. Bovendien zou het stoffen bevatten die zouden helpen bij depressieve gevoelens.
En chimichurrie is licht van structuur met gezonde vetten en heeft een smaak die enorm oppept.

Recept Afdrukken
Lamskoteletjes met chimichurrie
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
hongerig persoon of 2 eters
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
hongerig persoon of 2 eters
Ingrediënten
Notities

Opmerkingen:

  1. Officieel horen er geen tomaten en suiker in chimichurrie. Mijn ervaring is wel dat de saus er zachter en interessanter door wordt. Ook frist de kleur op door de tomaten.
  2. Een mespuntje zout erbij maakt de smaak intenser. Nadeel alleen is dat in combinatie met de tomaten de salsa wat waterig kan worden.
  3. Rode wijn (azijn) kan soms erg sterk of zurig smaken. Hou je hier niet zo van, gebruik dan bijvoorbeeld witte balsamico, een scheutje sherry of rice vinegar. Kwestie van experimenteren.
  4. De salsa kan in een goed afgesloten potje een paar dagen worden bewaard in de koelkast. Zorg dan wel voor een beetje extra olijfolie bovenop de saus. Deze vormt als het ware een extra dekseltje onder het deksel.
  5. Chimichurrie smaakt niet alleen lekker bij vlees, maar ook bij vegetarische gerechten!

 

Bereiden

  • Begin met de chimichurrie. Doe alle ingrediënten in een kom; begin met de groente en de peterselie en eindig met de olie en de zaijn. Meng alles goed door elkaar. Kijk/proef of de kleur, de smaak en de samenstelling je bevallen. De saus moet 5 - 10 minuten trekken.
  • Zet een grilpan op het vuur of anders een anti-aanbak koekenpan. Kwast de koteletjes in met wat bak-olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout. Bak de koteletjes in ongeveer 3 - 4 minuten bruin aan elke kant nadat je ze snel hebt aangebraden. Ze zijn hierna goed doorbakken met een mooie rosé-kleur.

 

Doe de koteletjes op een mooi bord met daaroverheen wat chimichurrie.
Eet er wat brood bij dat je lekker vindt, zoals een stukje stokbrood of Turks brood.
Hoeft natuurlijk niet.
Erg lekker erbij is wat rauwe tomaat, een paar plakjes appel, slablaadjes of een augurkje.

Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.