Koken en opnieuw beginnen

,

Chinees vegetarisch gerecht van in soja gemarineerde tahu en verse shiitake

Dit is een snel en simpel gerecht, dat je kunt eten als het buiten koud is.
Het pept je op en zit vol goede voedingsstoffen.
Ook geschikt voor vegans.
Eet er een kom rijst bij naar keuze.

Recept Afdrukken
Chinees vegetarisch gerecht van in soja gemarineerde tahu en verse shiitake
Prep Tijd 0.5 uur
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
hongerige personen
Ingrediënten
Prep Tijd 0.5 uur
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
hongerige personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin minstens 1 uur van tevoren met het marineren van de tahu. Zorg er eerst voor dat de tahu goed droog is. Wikkel elk van de blokken goed strak in een schone theedoek. Knijp er heel even zachtjes in. Na 15 - 30 minuten moeten de blokken droog zijn.
  2. Doe in een kom waarin de tahu goed past de ingrediënten voor de marinade, goed gemengd. Halveer de beide blokken. Prik gaatjes in de bovenkant van de blokken met een eet- of satehstokje. Marineer de blokken in de marinade voor minimaal 30 minuten tot max. 1 uur op een koele plek; in de koelkast mag ook. Snijd de tahu daarna in blokken van minstens 2 cm.
  3. Verhit kort in een hete wok de arachideolie; doe daarna de knoflook, gember, in ringetjes gesneden rode peper (zonder de zaadjes) en chili-vlokken in de pan. Roerbakken voor 1 minuut (knoflook mag niet bruin worden).
  4. Voeg de tahu toe en bak deze kort aan.
  5. Halveer intussen de shiitake (laat kleine intact), doe ze in de pan. Schud alles kort om op hoog vuur. Eventueel wat olie erbij doen als het dreigt aan te bakken.
  6. Voeg de ingrediënten toe voor de saus. Vermeng het met water, op een rustig vuur. De saus moet nu snel inkoken. Schep hier doorheen vlak voor het serveren de goed gewassen en in dunne ringetjes gesneden bosuitjes, vanaf het wit tot en met het groen. Druppel er wat sesamolie doorheen. Klaar!!
  7. Zet het vuur uit en wacht een paar minuten. Schep alles rustig nog eenmaal om, om de tahu niet te beschadigen.
  8. Maak een kom op met rijst en daar bovenop de tahu; eventueel met wat fijngesneden koriander erbij, en wat extra fijngesneden rauwe bosuitjes.
Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.