Koken en opnieuw beginnen

Nationale week zonder vlees in maart 2020

Extra aandacht voor vegetarische recepten in het kader van de vleesloze week.
Alles voor meer aandacht voor dierenrechten en een beter milieu.


Ook als het geen vleesloze week of meatless monday is, eet ik graag vegetarische gerechten uit vooral de Indiase- en Indonesische keukens. Met resp. heerlijke curry’s van kikkererwten en groente en gado gado met veel tahu en de sambal gorengs met groente. Je kunt het meisje wel uit Indonesië halen, maar Indonesië gaat nooit helemaal uit het meisje.
Als je om welke reden dan ook niet (helemaal) kunt stoppen met vlees, dan is vleesloos goed te doen met behulp van de wereldkeukens. Je bent helemaal niet bezig met “Ik eet geen vlees”, je eet gewoon een lekker bordje eten.
Echt, er is meer dan alleen een kant-en-klare vleesvervanger, hoe lekker ze ook zijn op zijn tijd (hulde aan De Vegetarische Slager, die zelfs super lekkere-, niet-van-echt-te-onderscheiden- vega-tonijnsalade weet te maken!).

Om mijn bijdrage te leveren zal ik deze week een paar nieuwe vegetarische recepten op de website van Koken en Opnieuw plaatsen.
Als aftrap ketoprak uit Indonesie, met vaag de smaak van gado gado, maar dan alleen met gebakken tahu. Kijk hiervoor bij de recepten van de website.
De komende dagen volgen er meer.

Mariska de Roode
Maart 2020

Geef een antwoord
*
*
*

volg @kokenenopnieuwbeginnen

Instagram has returned invalid data.