Turkse Bruidssoep van rode linzen
Porties Prep Tijd
4 – 6personenj 10 – 15minuten
Kook Tijd
30 – 45minuten
Porties Prep Tijd
4 – 6personenj 10 – 15minuten
Kook Tijd
30 – 45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Neem een grote braadpan of anders een wok met steel en fruit hierin de ui in de olijfolie (naar keuze met de boter) op een zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Laat het niet bruin worden.
  2. Doe de gembersiroop erbij, schep om.
  3. Zet de muntthee door in een klein kopje heet water minimaal 5 minuten een zakje goede muntthee te trekken.
  4. Voeg de pul biber en de paprikapoeder bij de uien, vervolgens de tomatensaus; goed omscheppen en ongeveer 2 minuten bakken.
  5. Voeg de linzen toe, schep alles om.
  6. Giet nu de muntthee erbij en daarna de bouillon, blijven roeren.
  7. Deksel op de pan en ongeveer 30 minuten zachtjes laten pruttelen. Blijf controleren op aanbakken, roer regelmatig alles om; eventueel wat (heet) water erbij doen als het teveel indikt.
  8. De soep is klaar als het een zacht-rode, lobbige substantie is geworden met voldoende vocht. Proef de soep, doe er wat citroen- of limoensap doorheen. Maak het af met een beetje zout en wat zwarte peper.
  9. Dien op met een paar eetlepels lobbige yoghurt. Eet de soep zo heet als je kunt, voor het verwarmende effect.