Recept voor paprika-haters: een lékkere basis voor soep of saus
Porties Prep Tijd
2hongerige personen of 4 eters 15minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
2hongerige personen of 4 eters 15minuten
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smoor de fijngesneden ui of sjalot in een ruime pan in wat olijfolie en boter voor ongeveer 10 minuten. Doe er naar keuze een smaakmaker bij zoals balsamico, honing, apeldiksap of gembersiroop.
  2. Hierna de geraspte knoflook erbij doen.
  3. Doe de fijngesneden paprika bij het prutje; bak deze aan voor ongeveer 5 minuten en roer of schud af en toe alles om. Daarna de bospeen of wortelen erbij. Af en toe husselen voor ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de bouillon toe met voldoende water (met een blokje: water erbij zoals aangegeven. Via een potje: 2 – 3 potjes water extra).
  5. Meteen de ranja erbij, zonder extra water. Deksel erop en laten sudderen voor minstens 25 minuten. Regelmatig omroeren en proeven. Misschien moet er water bij.
  6. Pan van het vuur halen en de staafmixer erop.
  7. De soep opnieuw op het vuur en kort verwarmen. Blijf proeven: misschien moet er extra zout, peper, chili-peper of juist wat zoets of zuurs bij.
  8. Haal de pan van het vuur. Doe er een scheut kookroom of kokosroom bij, of anders wat Griekse yoghurt of kwark.
  9. Strooi er wat fijngesneden platte peterselie overheen of koriander. Bieslook mag ook.
  10. serveer de soep met wat lekker brood en goede boter of soja-margarine.